Vervolg - Tim Veldt

 

Op die baanfiets maakte ik een paar weken later mijn eerste meters op de wielerbaan. Nu vele jaren later maak ik me op voor mijn 4e Olympische deelname in Rio de Janeiro.  Al die jaren ben ik naar zeer grote tevredenheid, vaste klant bij GER Bikes. Zijn service is ongeëvenaard, Ger staat altijd klaar om mij te helpen. Het is een onwijze luxe als sporter om in Amsterdam een vakman als Ger in de buurt te hebben.

 

Sinds 2 jaar rijd ik op een echte GER Bike. Samen met Ger heb ik een frame op maat samengesteld. Ik beleef onwijs veel plezier aan deze fiets. Een fiets op mijn eigen maten afgesteld geeft me zo veel meer comfort en een beter gevoel op de fiets, dat had ik vele jaren eerder moeten doen. Voor mij geen fiets meer van een van de grote merken, ik kies voor GER Bikes!

Vervolg - Lars van de Vall

 

Daarom heb ik ook jarenlang op een GER mijn wedstrijden gereden. Het vertrouwen dat ik in Ger heb voor het samenstellen van onderdelen en construeren van een fiets heeft zich dan ook meermaals mogen uitbetalen in mooie resultaten in wedstrijden. Met veel vertrouwen durf ik op een van zijn fietsen de bochten aan te vallen, iets van zeer groot belang is voor een criteriumspecialist.

Gelukkig is GER een specialist in alle soorten racefietsen en kan hij ook voor de wat minder fanatieke of handige fietser zorgen dat de fiets weer in goede staat is wanneer er een zondagsritje of een uitdagende toertocht gereden moet worden. Daarom weet ik zeker dat ook wanneer ik mijn wedstrijdfiets over een paar jaar in de wilgen hang ik nog zeker bij Ger Hermans klant zal blijven.

Vervolg - Dion Beukeboom

 

Nadat ik de eerste jaren vooral op huurfietsen en tweede- of derdehandse fietsen had gereden werd het als junior (17 jaar) tijd om te investeren. Ik kocht via een importeur een mooie carbon racefiets. Echter bij een van de eerste wedstrijden in Limburg kwam ik ten val en het frame was gebroken. Ger was daar waar ik hem nodig had in tijden van nood. Waarschijnlijk was er iemand bij de wedstrijd die zei dat ik direct bij Ger Hermans in Betondorp langs moest rijden, hij zou wel raad weten. Zo gezegd zo gedaan, op zaterdag aan het einde van de middag kwam ik daar aan, waarschijnlijk enkele minuten voor sluitingstijd. Alsof Ger me al jaren kende troostte hij me op Amsterdamse wijze, ‘dat is mooi klote gozer’. Hij inspecteerde het materiaal, aan het kaderplaatje zag hij dat ik een wedstrijdrenner was. Ger had nog een frame in de etalage hangen wat mijn maat was. Ik overlegde even met mijn vader en we besloten dit frame te kopen. Ger zei: ‘morgen staat hij klaar’, verbaasd keken we Ger aan, ‘die jongen moet zo snel mogelijk weer fietsen’.

 

Na dit eerste contact met Ger ben ik 10 jaar later, niet meer bij hem weggegaan. Iedereen die opzoek was naar materiaal of advies heb ik naar hem doorverwezen, omdat ik wist dat zijn service en kwaliteit niemand zou teleurstellen. Na mijn junioren periode heb ik telkens bij sponsorploegen gereden. Vaak nadat ik de fiets in ontvangst had genomen reed ik langs Ger, hij beoordeelde het materiaal en stelde de fiets na, vaak veel beter dan de mechaniekers van de ploegen. Ook was hij vaak boos op de laksheid van ploegen, die zich voor een paar honderd euro bezit maakte van de renner en niet meer dachten vanuit het oogpunt van de renner maar vanuit een sponsor; ‘hoe kunnen ze je nou op zo een fiets laten rijden’. Ger is altijd eerlijk.

 

De meeste ontmoetingen bij Ger zijn echter zonder dat er een reparatie aan te pas komt, al vraagt hij altijd of hij nog iets voor me kan doen. Met trainingsgroepjes of gewoon alleen ga ik graag bij Ger langs voor een kop koffie en te luisteren naar ijzersterke verhalen. Deze verhalen gaan over de meest uiteenlopende zaken, beginnend bij wielrennen maar zomaar eindigend bij politiek of wetenschap. Ik zie Ger dan ook niet meer als een fietsenmaker maar als vriend. Ik wil drie van de beter verhalen van hem dan ook graag delen. Zo liep hij bij zijn vorige werkgever, RIH sport met een aantal frames over zijn schouder naar de spuiter. Op de stoep stonden een groepje jonge mannen, ‘Amsterdamsche onderwereld’. Ger vroeg of ze aan de kant gingen maar dat deden ze niet. Toen hij vervolgens toch doorliep raakte 1 van de frames het bloesje van 1 van de mannen, het bloesje scheurde en er ontstond een woordenwisseling. Ger won dit en bracht uiteindelijk keurig de frames bij de spuiter, hij is later nog wel een keer klemgereden verteld hij lachend. De tweede anekdote van Ger is afkomstig uit de periode dat hij zelf fietste. Zo reed hij een dag de Mont Ventoux op, voor zich zag hij een jonge Fransman rijden op een gewone fiets. Ook hij was aan de klim begonnen. Hoe erg Ger ook probeerde dichterbij te komen het lukte niet, ‘en het ergste was nog, die gozer had een stokbrood onder zijn arm, na iedere kilometer werd het stokbrood slapper van het zweet op de top at hij het op’. Zelf heb ik Ger een keer een stuk taart gebracht voor zijn verjaardag. Ik zag dit stuk bij mijn ouders in de koelkast staan en wilde Ger er mee verrassen. Toen ik terug kwam uit Betondorp, vroeg mijn moeder nogal in paniek, waar dat stuk taart gebleven was, dit stond er namelijk al een paar dagen en moest weggegooid worden. Eerlijk als ik was vertelde ik dit verhaal aan Ger. Hij schoot in de lach, hij was er gelukkig niet ziek van geworden, maar sinds dat moment draag ik wel de door hem gegeven bijnaam ‘de Vale Gier’.

 

Naast vakmanschap kan ik bij Ger ook altijd terecht om even lekker te zeiken, advies te krijgen of gewoon slap te ouwehoeren met een kopje koffie.

Vervolg - Dinko Valerio

 

Om de sfeer in het Amsterdamse wielerleven weer te beleven was een feest van herkenning. Het leidde er zelfs toe dat ik weer ben gaan koersen en nieuwe avonturen op de wielerbaan en tijdrijden toevoegde aan het activiteiten-palet.

Het was in die gemoedstoestand dat ik voor het eerst bij GER bikes kwam. Al snel kwam ik erachter dat je daar als wielrenner aan het allerbeste adres bent. Het vakmanschap en de enorme liefde voor het wielrennen spatten ervan af. De onvervalste Amsterdamse sfeer in de open winkel / werkplaats is een magneet voor een breed palet aan bezoekers uit “all walks of life” die allemaal met elkaar de passie voor het wielrennen delen. Gastvrij, met een kopje koffie, en een kwinkslag van Ger himself wordt je ontvangen en geholpen. Of ik nu in een net pak of bezweet in fietskledij kom, bij Ger voelde ik me vanaf dag één altijd welkom. Hij mat me de juiste fiets(en) aan en ook voor materiaal, reparatie en advies bleek hij altijd de beste. Als gepassioneerd wielrenner werd Ger bikes voor mij mijn vaste adres.

Vervolg - Herman van Everdingen

 

Daar in de Westerstraat werkte toen Ger Hermans, toen al een topmonteur.

Zag hem ook regelmatig bij clubwedstrijden op Spaarndam en Sloten. Net ietsjes sneller dan ik, maar beiden waren we uiteindelijk “zaalvulling” in het peloton.

Uiteindelijk Ger gevolgd naar zijn eigen zaak in Betondorp. Waarom? Hij heeft er echt verstand van; Topservice, Persoonlijke aandacht, Goeie Adviezen (ook om dingen niet te doen) Altijd gezellig.

Het zijn natuurlijk prachtige merken: Specialized, Pinarello, De Rosa en Cervelo. Maar als je je echt wilt onderscheiden dan rij je op een GER. Het zijn top-kwaliteit frames, die niks onderdoen voor de “bekende” merken. Bovendien zijn ze ook nog eens geheel naar eigen wens op te bouwen.

Een bezoek aan Ger Bikes is de rit vanuit Zuid-Holland naar Amsterdam ieder keer meer dan waard.

Vervolg - Mart Dominicus

 

Omdat Ger Hermans, de ‘Ger’ van GER BIKES, een echte wielerman is. En zijn zaak, in het kielzog daarvan, een toevluchtsoord voor de ware fietsfanaat. Hier geen inpakken en wegwezen- mentaliteit, maar een geduldig oor voor het wel en wee van coureurs, zowel echte als would-be’s. Hier staat iemand die snapt hoe irritant een kraakje in een frame kan zijn (ook al is dat zowat de vervelendste klus om te klaren), die een lach niet kan onderdrukken als je vertelt dat je tijdens een cross zodanig in de modder bent beland dat je vervolgens de verkeerde kant opreed, die je moed inspreekt als het hele seizoen nog geen platte prijs hebt gereden, die je bijna de winkel uitzet als je zegt dat je baanwielrenners watjes vindt. Met andere woorden: op Brink 26 klopt nog een wielerhart zoals een wielerliefhebber dat graag hoort kloppen. Omdat ik die hartstocht én kennis van zaken niet kan missen, zal Ger BIKES altijd mijn ideale adres blijven.

Vervolg - Peter Janneman

 

Al snel mijn Gazelle ingeruild voor een tweede hands Brands racefiets met tubes! Met veel plezier de eerste cols beklommen in Elzas en Pyreneeën en elk jaar rondje IJsselmeer in een weekend. Dat alles natuurlijk nog zonder helm!

 

De klad komt echter in het fietsen, en de Brands staat jarenlang nutteloos te zijn. Met het stijgen der jaren, en daarmee ook de kilo’s, uiteindelijk besloten het fietsen weer op te pakken. Na kort een Giant, mijn eerste GER gekocht. Ik kende GER geheel niet. Maar via mijn fietsclubje geattendeerd op die echte racefietsenwinkel in Betondorp. Redelijk in mijn achtertuin, dus dat was te doen.

 

Inmiddels is het najaar 2015 en heb ik recent mijn derde frame bij GER gekocht; een echte Giavellotto. Er is tenslotte niets leuker dan een compleet eigen ontworpen racefiets, waar er geen tweede van te vinden is op welke straat/weg dan ook. En zo heb ik nu een winterGiavellotto en een zomerGiavellotto. Dat klinkt (en is misschien wel) wat decadent, maar als fietsen echt je hobby is, dan is niets leuker dan op een heerlijke eigen racefiets te zitten.

En dan ook het hele jaar door te blijven fietsen.

 

Ik kom geregeld bij GER. Al is het maar voor een kop koffie, of mijn blaas om hulp roept, of ik hoognodig een energiereep nodig heb. Maar zeker ook om gezellig de laatste nieuwtjes te delen. Het allerbelangrijkste echter is dat je weet dat die karretjes waar je lang voor hebt gespaard altijd keurig worden onderhouden. En ook die irritante tikjes, geluidjes etc. worden verholpen.

 

Dat is waarom ik al jaren trouw fan ben van GER

(en natuurlijk de espresso. J)

Vervolg - Georgine Lavell

 

Inmiddels ben ik alweer een aantal jaar trainster bij Vrouwenwielrennen Amsterdam en jeugdtrainer bij een Amsterdamse club.

Door toeval en mond op mond reclame kwam ik voor de eerste keer bij Ger, omdat ik op zoek was naar een nieuwe, beter passende fiets.

Niet alleen zat ik echt “top” op mijn nieuwe fiets, hij zag er ook precies zo uit als ik wilde.

De service bij Ger is fantastisch, hij is een vakman die altijd voor je klaar staat, kleine reparaties doet hij vaak terwijl je gezellig een kopje koffie drinkt.

Ik rijd intussen alweer op mijn 2e GER en ik wil nooit meer een andere fiets !

Vervolg - Joris van der Post

 

Prachtig blauw. Na vele jaren was ik aan een nieuwe toe en kwam, omdat mijn partner inmiddels op een “Ger” reed ook bij Ger. Hij zette mij nog beter (kon bijna niet dacht ik) op mijn custom fiets. Hoe wilt u hem hebben? wordt echt werkelijkheid, alles kan, en de service en aandacht was vanaf het begin van ongehoord niveau (altijd met koffie op de kruk). Op het laatst hoop je op een kleine reparatie voor een wedstrijd of een fietsweek want dan kan je weer even langs en bijpraten met de “echte” fietsers uit Amsterdam. Ik rijd nu al jaren op mijn hel blauwe GERios,  nooit meer iets anders!!

Vervolg - Jennine Panneman

 

Hij mocht niet te veel kosten want het was maar de vraag of ik dat fietsen – de passie van mijn echtgenoot – ook leuk zou vinden.

 

Enige tijd nadat ik mijn racefiets had gekocht werd vanuit de Trappist een trainingsgroep voor vrouwen opgericht, de voormalig profrenster Petra Grimbergen deed de trainingen. Ik vond een uitlaatklep in het fietsen en de trainingen bezocht ik graag. Heel leuk vond ik dat fietsen dus.

 

Mijn man had door Ger een fiets laten bouwen en ik wist al snel dat ik dat ook wilde. Vooral de kleur was belangrijk, eigenlijk. Die moest net zo mooi dieprood zijn als de auto die we op dat moment hadden.

 

De Marmotte was bijna een makkie. Klimmen, dalen – geen Alpencol is te hoog voor mij en mijn GER fiets. Helaas werd de fiets een jaar later gestolen uit onze garage, vlak voor de Klimclassic. Maar Ger leende mij een glimmend nieuw exemplaar uit zijn winkel zodat ik toch naar Zuid-Limburg kon afreizen, om vervolgens onder barre omstandigheden (veel koude regen) in de Ardennen en de Voerstreek te fietsen. Van de verzekering mocht ik een nieuwe fiets kopen, uiteraard bij Ger. Die werd weer net zo rood als de vorige.

 

 

Mijn huidige fiets (nog roder) is een sieraad op de weg. Als er wat aan rammelt of kraakt dan weet Ger het euvel te verhelpen – desnoods via telefonisch advies in een afdaling in Italië.

Vervolg - Bert Tissen

 

Het kan echter vreemd gaan in het leven, ik verhuisde naar Bloemendaal en zocht een goede racefiets omdat het marathonlopen niet meer ging. Ik ging dus op zoek naar een echte fietsenzaak, niet zo een die alle merken verkoopt maar een echte speciaal zaak waar de eigenaar zelf nog staat te knutselen en dus 100% achter zijn product staat. Al zoekende op het internet viel de site van ene Ger Hermans mij op, dat was nou precies wat ik zocht, ik had de foto van Ger nog niet gezien.

Alleen was het schrikken geblazen toen ik las dat de zaak in Betondorp gevestigd is, ik kreeg meteen het beeld van dat voetballertje, die J.C. uit Ajax (ik kan de naam niet uitspreken) die daar geboren schijnt te zijn. Als fervent A.D.O. fan, geen F.C. Den Haag, heb ik aan bovengenoemd ventje weinig plezier beleefd in het Zuiderpark stadion. Maar ja de tijd schijnt alle wonden te helen en dus ben ik maar binnengestapt, het ging tenslotte om een fiets.

Tsja,  en toen is het begonnen want Ger bleek een zeer innemende, prima kerel te zijn die mijn Haags cynisme heel goed oppikte en pareerde.

Kortom, Ger heeft mij tweemaal een hele fijne fiets geleverd precies zoals ik het wilde en waar ik met het grootste genoegen de omstreken van Bloemendaal onveilig mee maak. Een van de dingen die ik bij Ger erg op prijs stel is zijn eerlijkheid. Als ik weer eens met een wild plan bij hem aan kom zegt hij vaak “moet je niet doen, onzinnig plan” en klaar ben ik dan weer. Verder staat service bij hem zéér hoog in het vaandel en dat is voor mij ideaal aangezien het oppompen van een band voor mij al een technisch hoogstandje is.

 

Dus voor iedereen die dit leest, zoek je een adres waar je goudeerlijk aan een prima fiets geholpen wordt met het daarbij horende vakkundige onderhoud en waar je ook nog kunt lachen ga dan naar Ger en je zult absoluut niet teleurgesteld worden!

Beste Ger, ik heb je nou genoeg opgehemeld en stop daar dus mee, een gewone Amsterdammer is voor mij al moeilijk te pruimen laat staan een die buiten z’n schoenen gaat lopen.

Ik wil  afsluiten met deze slogan;

 

GER, JE ZOU EEN HAGENAAR KUNNEN ZIJN.

Vervolg - Erwin van Loo

 

Aangezien hij in opleiding was voor predikant moest ik hem wel geloven. Mijn huisgenoot had gelijk. Ger zijn uitvalsbasis aan de Brink in Betondorp zag er precies uit zoals een fietsenzaak eruit hoort zien: een volle werkbank met gereedschap, een lekkere olielucht en overal racefietsen en wielerspullen. Niks geen gelikte ‘flagstore’ waar het verdienmodel voorop staat. Inmiddels rijd ik op m’n derde Ger en heb ik er ook voor gezorgd voor wat ‘branding’ over de grenzen. Een van m’n vorige fietsen staat namelijk bij mijn Italiaanse schoonfamilie in Emilia-Romagna zodat ik op vakanties alleen maar een helm en schoenen hoef mee te nemen om de Apennijnen te kunnen ‘aanharken’. Regelmatig informeren onderweg Italiaanse wielrenners tegen nieuwsgierig naar mijn fiets. ‘Ger, cos’e?’ vragen ze dan. En mijn antwoord is dan steevast en met trots dat Ger de beste fietsenmaker van Amsterdam is. ‘Ger é un uomo bravo!’

Vervolg - Nico Terra

 

Hij heeft dit motto 17 jaar lang waar gemaakt. Mijn eerste fiets is, in tegenstelling tot mijzelf, nog steeds in topvorm.

Ik heb er grote hoogten mee bereikt.

Inmiddels rijden enkele van mijn vrienden en familieleden tot hun grote tevredenheid ook op een Ger fiets.

Nadeel van zijn service is dat je eindeloos met je racefiets toe kan, ook als je wel eens wat nieuws wilt.

Inmiddels heb ik bij Ger toch maar mijn tweede fiets aangeschaft en verheug ik me op de volgende 20 jaar fietsplezier bij Ger en met mijn nieuwe fiets.

Vervolg - Marlin Burkunk

 

Zijn werkplaats aan de Brink is een oase van rust en vakmanschap. Als framebouwer voor RIH en als professionele baanwielrenner weet Ger zowel van de theorie en de praktijk van wielrennen. Hij houdt er niet van als ik dit opschrijf maar Ger is een regelrechte legende. Vorig jaar heb ik een prachtige GER van carbon op maat laten maken. Het bouwproces was al een feest op zich. Met de nodige Jordanese humor adviseert hij over houding en de beste materialen die passen bij jouw rijstijl. Want alleen een maatfiets is een echte koersfiets. Ik kreeg alle ruimte en begeleiding om mijn eigen kleur, belettering en beeldlogo te bepalen. Maar ook de service daarna is fantastisch. Ger staat altijd voor je klaar. Plaats je net voor een tijdrit je opzetstuurtje en draai je een bout lam? Een ritje naar Betondorp is genoeg. Ger haalt de fiets waarmee hij bezig is van de haken en maakt direct een aanpassing waarmee je weer jaren vooruit kan. Dat is Ger ten voeten uit.

Colofon Ontwerp en techniek 8-13 Grafisch ontwerpers Fotografie Wessel van Keuk / Paul van Wijngaarden

Het is een onwijze luxe als sporter om in Amsterdam

  een vakman als Ger in de buurt te hebben

Of ik nu in een net pak of bezweet in fietskledij kom,

 bij Ger voelde ik me vanaf dag één altijd welkom

GER frames zijn top-kwaliteit frames,

die niks onderdoen voor de “bekende” merken

Hier staat iemand die snapt hoe irritant

een kraakje in een frame kan zijn

Het allerbelangrijkste echter is dat je karretjes

altijd keurig worden onderhouden

De service bij Ger is fantastisch,

hij is een vakman die altijd voor je klaar staat

De service en aandacht was vanaf het begin

van ongehoord niveau (altijd met koffie op de kruk)

Klimmen, dalen – geen Alpencol is te hoog

voor mij en mijn GER fiets

Een van de dingen die ik bij Ger

erg op prijs stel is zijn eerlijkheid

‘Ger é un uomo bravo!’

Met veel vertrouwen durf ik op

een van zijn fietsen de bochten aan te vallen

Ik zie Ger dan ook niet meer als een fietsenmaker

maar als vriend

Als sterren uitgedeeld konden worden

op zijn site gaf ik Ger 5 sterren

Of je nu alleen op zondag een toertochtje maakt of dat je een criteriumklepper bent,

Ger Hermans is de ambachtsman die elke fietsliefhebber nodig heeft om op terug te kunnen vallen